Tech Spec (Step-Through)

Cykeln

2013 års modell, med två växlar och fotbroms, är utan tvekan vår bästa cykel någonsin. Växeln är inbyggd i navet och växlingen sker automatiskt vid 18km/h. Ramen är 53 cm och cykeln väger 13 kg. Klicka på komponentbilderna för mer information.

Ram och framgaffel

Vår ram och framgaffel är tillverkade av CrMo-stål, en typ av stål som är exceptionellt hållfast. Ramen är 54 cm vilket är en standardstorlek för damcyklar i Sverige och passar de allra flesta. Cykeln är i år utrustad med en WT-2002, en high-end framgaffel från Wuler.

Baknav

Våra cyklar är utrustade med Automatix, ett helt suveränt tvåväxlat nav från SRAM. Vid en hastighet av 18km/h växlar navet automatiskt upp till den högre växeln så du kan ha fullt fokus på vägen och de eventuella hinder som du ställs inför. När hastigheten understiger 18 km/h växlar navet ner till den lägre växeln. De två växellägena har 36 procents differens. Navet är utrustat med fotbroms.

Vevlager och vevparti

Cykelns vevlager är från FSA och vevpartiet är från Lasco. Utväxlingen är 44/21 med en överväxel på 138 procent.

Sadel

Sadeln från Brooks är tillverkad i Italien och i äkta läder. Du väljer mellan modellerna B68S och B67S där den senare har fjädring. Båda kommer i tre olika färger - svart, brun och mörkbrun.

Hjul och däck

Cykelns hjul är 28 tum och däcken är i utförandet 28 x 622 vilket betyder att däckens bredd är 28mm.

Broms

Bromsen är från Tektro och har modellbeteckningen R359. Tack vare en smart quick release monterar du hjulet utan att behöva ändra på bromsens inställningar. Cykeln har även fotbroms (se Baknav).

Korg

Korgen är designad helt i stål med ett skyddande lager krom och tillräckligt stor för att rymma en normalstor träningsväska. Med sina två fästpunkter på både ram och framgaffel är den stabil och går att lasta med upp till 20 kg.

Cykeln
Ram och framgaffel
Baknav
Vevlager och vevparti
Sadel
Hjul och däck
Broms
Korg