Tech Spec

Cykeln

2013 års modell, med två växlar och fotbroms, är utan tvekan vår bästa cykel någonsin. Växeln är inbyggd i navet och växlingen sker automatiskt vid 18 km/h. Cykeln kommer i två storlekar, 56 cm och 59 cm (endast svart ram). Den större ramen lämpar sig bäst för personer över 185 cm. Vikten är 11kg. Klicka på komponentbilderna för mer information.

Ram

Vår ram och framgaffel är tillverkade av CrMo-stål, en typ av stål som är exceptionellt stark och hållfast. Ramen kommer i två storlekar och förenklat skulle man kunna säga att 56cm motsvarar M/L och 59cm L/XL. Alla modeller är i år utrustade med WR-905, en high-end framgaffel från Wuler.

Baknav

Våra cyklar är utrustade med Automatix, ett helt suveränt tvåväxlat nav från SRAM. Vid en hastighet av 18km/h växlar navet automatiskt upp till den högre växeln så du kan ha fullt fokus på vägen och de eventuella hinder som du ställs inför. När hastigheten understiger 18 km/h växlar navet ner till den lägre växeln. De två växellägena har 36 procents differens. Navet är utrustat med fotbroms.

Framnav

Vi har utrustat cykeln med ett lättviktsnav i aluminium från Modus. Navet har högklassiga förseglade kullager som erbjuder en smidig cykelupplevelse med minimalt motstånd.

Hjul, fälg och däck

Cykelns hjul är 28 tum och däcken är i utförandet 25 x 622 vilket betyder att däckens bredd är 25mm. Fälgarna har en låg profil som endast mäter 15 mm .

Vevlager och vevparti

Både vevlager och vevparti är från FSA. Vevpartiets modell är F. Gimondi och har en 46-tandad kedjering. Utväxlingen är 46/20 med en överväxel på 136 procent.

Styre (styrstam & styrlager)

Cykeln har ett gängat entums styrlager från FSA av modell Duron X. Styrstammen har en diameter på 25,4 mm och styrets greppdiameter är 22,2 mm.

Drop down

Våra drop down-modeller är utrustade med Fixter – ett trackstyre från Satori. Styrbandet är läderimitation tillverkat av mikrofiber, vilket ger bättre uthållighet mot väta och temperaturförändringar. Lasergraverade end plugs med BIKEID logo.

Bromsar

Frambroms och bromshandtag är från Tektro. Modellbeteckningarna är R539 respektive RL720. Tack vare en smart quick release monterar du hjulet utan att behöva ändra på bromsens inställningar. Cykeln har även fotbroms (se Baknav).

Cykeln
Ram
Baknav
Framnav
Hjul, fälg och däck
Vevlager och vevparti
Styre (styrstam & styrlager)
Drop down
Bromsar