Vanliga frågor

Nedan har vi besvarat de frågor som vi oftast får mailade till oss. Tveka dock inte att höra av dig till oss om du inte hittar vad du söker. Enklast är att skicka oss ett mail till info@bikeid.se

Vad väger cyklarna?

Diamond, Track, Mixte och Mixte Sport väger ca 11 kg, Majestic och Step-Through väger ca 14 kg.

Hur många växlar har cyklarna?

Våra modeller Diamond, Track, Majestic och Step-through har två växlar. Våra elcyklar är enväxlade.

Hur levereras cykeln?

Om du väljer Hemleverans för din cykel så skickas den med FedEx. Leveranstiden är normalt 2-5 dagar om inte annat angivits vid din beställning eller din orderbekräftelse.

Vad har cyklarna för broms?

Våra modeller Diamond, Track, Majestic och Step-through har fotbroms på bakhjulet och handbroms på framhjulet. Våra elcyklar har fälgbroms på både fram och bakhjul samt funktionen regenerate braking som laddar cykeln medan du cyklar.

Hur monterar jag min cykel?

Vid hemleverans får du din cykel helt monterad i kartong förutom styre, framhjul och pedaler. Dessa monteras enkelt på mindre än 10 minuter med ett insexsnyckelset och skiftnyckel/fasta nycklar. Vissa modeller har även stänkskärmar och korg eller frontrack som behöver monteras. Tveka inte att höra av dig till oss vid frågor. Nummer hittar du under kontakt.

Kan jag montera barnstol på cyklarna?

Absolut. Vi har barnstolar i vår shop som monteras på sadelstången.

Vad ger ni för garanti?

Vi ger 1 års produktgaranti och 3 års reklamationsrätt. Mer info hittar du under våra villkor.

Vilka betalningsalternativ finns det?

Genom Epay och Paypal kan man betala med Visa, Mastercard, Diners och Amex. Vi har också fakturabetalning som ett alternativ vilket  tillhandahålls Klarna.

Kan jag delbetala min cykel?

Ja, du kan delbetala din cykel med Klarna. Villkoren hittar du under rubriken Läs mer när du bockat för Klarna Konto i kassan.

Kan jag betala med faktura utanför Sverige?

Nej, det gäller endast för betalningar inom Sverige.

Var tillverkas cyklarna?

Ramarna är tillverkade i Taiwan efter design av BIKEID. Övriga komponenter kommer från England, Italien, Japan, Kina och Taiwan. Slutmontering av cyklarna sker i Sverige.

Är cyklarna rostskyddade?

De allra flesta komponenter på våra cyklar är i rostfritt stål eller aluminium, och våra stålramar genomgår en speciell rostskyddsbehandling innan de målas och klarlackas. Undantaget är våra kromade modeller eftersom dessa ytbehandlingar inte kan kombineras med traditionell rostskyddsbehandling (det gäller så klart alla kromade cykelramar). Kromlegeringen och klarlacken ger ett visst skydd, och det är extra viktigt att du håller dessa ramar fina om du vill minimera rostbildning.

Varför har jag fått en Faktura från Klarna?

Har du valt betalningsalternativ faktura så hanteras det av Klarna. Du är självklart välkommen att kontakta oss för frågor angående din faktura.

Är cykeln stöldskyddsmärkt?

Varje ram är märkt med ett unikt ramnummer som du hittar längst ner under cykeln vid tramporna. Skriv gärna upp det numret så du kan skicka det till försäkringsbolaget vid behov. Vi rekommenderar också att du köper ett stöldskyddsmärkt lås samt tar en bild på din låsta cykel eftersom vissa försäkringsbolag kräver denna dokumentation. Sedan januari 2018 registrerar vi alla cyklar som hämtas ut i vår butik för en självriskreducering genom Solid försäkringsbolag. Anledningen till att vi bara registrerar cyklar som hämtas i butik är att vi behöver ID-kort på den som ska stå på försäkringen.